By keratos (ναι ο πασίγνωστος αντιγραφέας του Mikeius)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Β ¨Ομιλος!



Και πάμε τώρα στον δεύτερο και πιο ενδιαφέρον όμιλο για όλους εμάς τους Ελληνάρες που υποστηρίζουμε φανατικά την Ελλάδα μας σε μια αναμέτρηση τύπου ποιος την έχει μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Στον όμιλο αυτό δεν υπάρχει εύκολη πρόβλεψη ούτε καν για τον πρώτο αφού η Αργεντινή επιμένει στον θεό Maradona ο οποίος έγινε θνητός καθήμενος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας στην οποία έγινε παγκοσμίως γνωστός. Παρατηρείτε πιστεύω τον εκλεπτυσμό της γραφής μου και την απουσία εύκολων καφριλών και εμετικών παρομοιώσεων! Για πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνετε εδώ γιατί έχουμε και διάβασμα.
Β’ ¨Όμιλος: Αργεντινή, Νιγηρία, Ν Κορέα, ΕΛΛΑΔΑ

Αργεντινή: Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής η οποία κατά κοινή ομολογία διαθέτει μονίμως καλύτερο roster από την Βραζιλία (εκτός ίσως από το 94 οπού ο καλύτερος παίχτης της Αργεντινής ήταν ο ξυλοκόπος ο Chamot (ναι ξέρω πως έπαιζε και ο Batigoal και ο απίθανος Canilla αλλά πως θα γράψω άρθρο χωρίς λίγη υπερβολή?) ). Σαν κλασσική λοιπόν λατινογενής ομάδα παίζει ξύλο η Αργεντινή αλλά το προτέρημα της και ταυτόχρονα τρελό μειονέκτημα είναι ότι διαθέτει παιχταράδες. Ειδικά στη επίθεση το πράγμα παραπάει. Παίχτες που δεν έχουν δει ποτέ πάγκο όπως ο Millito και ο Aguero θα έρχονται από αυτόν με σκοπό πιο πολύ να σπάσουν το ηθικό των αντιπάλων παρά να σκοράρουν. Φανταστείτε να παίζετε άμυνα στον Messi και τον Tevez 70 λεπτά και μετά να πρέπει να τα βγάλετε και πέρα με τους άλλους δύο?! Ε δεν θέλει και πολύ να χτυπάς το κεφάλι σου στο δοκάρι ή στο στήθος του πρώτου που θα σου σκάσει ποδιά με κεφαλίτσες. Πάμε όμως στο σημαντικό κεφάλαιο αυτής τις ομάδας: MARADONA!! ¨Εχει βαλθεί να αποδείξει πως όσο μεγαλύτερος είναι ο παίχτης ΤΟΣΟ χάλιας προπονητής θα γίνει! Κατάφερε να τσακωθεί με τα 2 καλύτερα αμυντικά χαφ της ομάδας Cambiasso, Mascherano και η ομάδα πάει στα χαφ με τον παραλίγο-ανάπηρος-από-τάκλιν-δολοφονία-του Ze Elias του ενός και μοναδικού.. Huan Sebastian Veron! Ναι κυρίες και κύριοι! Τι καλύτερο από το να πάρεις τα δύο καλύτερα αμυντικά χαφ του κόσμου να πάρεις έναν 34 χρόνο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τεμπέλαρο χαφ που έφυγε από την Ευρώπη σαν κυνηγημένο σκυλί και κάνει καριέρα στην Αργεντινή σαν άλλος Belluschi! Το πόσο μυρωδιάς είναι ο Maradona φαίνετε και από την επιλογή έστω μέχρι ενός σημείου να έχει τον παιχταρά με g κεφαλαίο Datolo… Ma ke catso που θα έλεγε και ο Μαλεζάνις και θα είχε και δίκιο! Μα είσαι μαλακά θα μου πείτε και θα δεις που η Αργεντινή θα πάει καλά. Ναι το ξέρω! Όπως πήγε και το 2002 που με παρόμοιο όμιλο τερμάτισε τελευταία. Αλλά και καλά να πάει δεν θα ξαφνιαστώ γιατί στην διασταύρωση θα σκάσει είτε με τους πουθενάδες Γάλλους που χάνουνε στα φιλικά και από τους Κινέζους είτε με κανένα από τα παλτά του Α ομίλου… Αστέρια της σχεδόν όλη η εντεκάδα με τον Messi να μοιάζει με Supernova αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα τα πάνε καλά με τον Che του ποδοσφαίρου και ο πιο χρήσιμος αναμένετε να είναι ο Carlitos Tevez! Ε μην είστε και μαλάκες τον όμιλο τον περνάει αντε και την επόμενη φάση γιατί είμαι κρυφοαργεντίνα!

Νιγηρία: Δεν έχω να πω πολλά για την πιο συμπαθητική ομάδα της Αφρικής. Μια ομάδα που συνεχώς διέθετε παίχτες με τρομερές ικανότητες αλλά που ποτέ σε επίπεδο μεγάλων δεν έβγαζε όλη την δυναμική της. Άλλωστε οι μικρότερες εθνικές της είναι μονίμως πολύ ψηλά σε κάθε διοργάνωση νέων που συμμετέχουν ενώ η στην ολυμπιάδα του 2000 πήραν το χρυσό μετάλλιο κάτι πρωτόγνωρο για εθνική ομάδα της Μαύρης ηπείρου. Με προπονητή Σουηδό θα έχουν μια άλφα σοβαρότητα που δεν είχα παλαιότερα και ένα σύστημα βήτα που επίσης δεν είχαν ποτέ κάτι που θα τους κάνει επικίνδυνους. Το αστέρι ο Obi mikel την έκατσε την βάρκα αφού έσπασε το πόδι του και πλέον οι προβολείς πέφτουν στο καθαρόαιμο τον Martins and friends που θα το παλέψουν αλλά μεταξύ μας τους βλέπω φαβορί για τέταρτους αλλά στην λεπτομέρεια ίσως βρουν το κάτι παραπάνω και περάσουν.


Ν Κορέα: Για ιδεολογικούς λόγους δεν θέλω να πω πολλά για αυτή την ομάδα. Μου προκαλούν εμετό οι κορεάτες, η ομάδα τους και το ποδόσφαιρο που θα παίξουν, ακόμα και οι ροζ εμφανίσεις τους. Θα αρκεστώ στο να πω πως τους θεωρώ ένα σκαλοπατάκι πάνω από ΕΛΛΑΔΑ και Νιγηρία και με λίγη τύχη( σχεδόν Πάντα έχουν πολύ) θα περάσουν. Εύχομαι παρόλα αυτά να τους γεμίσουμε τον γκώλο μπαλάκια στο πρώτο ματς για να τους πέσει η ψυχολογία και να κλάσουν πόμολα στα άλλα ματς. Για τα αστέρια τους στην καραπεουλάρα μου και αντε γεια!

ΕΛΛΑΔΑ: Προφανώς και επειδή βαριόμουν δεν έγραψα πολλά για τους αντιπάλους μας σε μια αρχική μορφή λογοκρισίας έτσι ώστε να έχω δυνάμεις για να γράψω όσα θέλω για τη δική μας Ελλάδα. Μια ομάδα που συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Mundial μόλις αν και πολλοί ίσως πιστεύουν πως είναι η πρώτη γιατί το 94 απλά συμπληρώναμε την διοργάνωση όπως κάνει φέτος η Ονδούρα. Με full αμυντικό σχήμα και γιόμες αφού απλά δεν μπορούμε αλλιώς θα προσπαθήσει ο άγιος Otto να μας βγάλει καθαρούς από τον όμιλο και να μας πάει στα ματς που είναι μανούλα, στα ματς δηλαδή των νοκ-άουτ Δυστυχώς είμαστε η πιο απροετοίμαστη ομάδα του ομίλου με μόλις 2 φιλικά παιγμένα. Εκτός αυτού τεχνικά και σωματικά είμαστε ξανά η πιο αδύνατη καθώς δεν έχουμε παίχτες μηχανάκια όπως η Ν Κορέα αλλά ούτε και παίχτες γρήγορους και δυνατούς όπως η Νιγηρία αλλά και ούτε παίχτες με την ιδιότητα του παίχτη σε σχέση με αυτούς της Αργεντινής. Τι μας μένει λοιπόν? Μα μένει μια ομάδα που θα παίζει με αυτοσυγκέντρωση και τακτική 90 λεπτά και που θα βγάζει τριπλάσιο πάθος από τους αντιπάλους. ΝΑΙ οκ! Για το πάθος το συζητάμε γιατί πιο πολύ πάθος μπορεί να βγάζει η γάτα που σκούζει το βράδυ και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς παρά ο Κατσουράνης και ο Τζιώλης στη μεσαία γραμμή που σε κάνουν να θες να αυτοκτονήσεις βάζοντας μια χλαπάτσα να σου κλείνει την αναπνοή! Η λογική λέει πως σε όλα τα ματς θα παίξουμε ένα 5-4-1 ή πείτε το 5-3-2 με τρία center back (Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος και Μώρας) δεξιά τον Γιούρκα και αριστερα Τορο. Στο κέντρο ο Κατσουράνης είναι σίγουρος ενώ μαζί του θα είναι Τζιώλης και Καραβούτας. Την εντεκάδα θα συμπληρώνει δυστυχώς για τα νεύρα μας ο Άγγελος της Ελλάδος Χαριστεας και Center for ο Γκέκας ο οποίος θα γίνετε αλλαγή κάπου στο 60-65 γιατί δεν θα ακουμπάει μπάλα ούτε από σπόντα. Τα αστέρια μας είναι ο Κυργιάκος του οποίου οι κατσίκες θα μας σώσουν ή θα μας χαντακώσουν, ο Καραβούτας που όσο και αν θέλουμε να γελάμε μαζί του είναι ίσως ο μοναδικός που βγάζει πάθος με τα καντάρια και κατανοεί το τσούκου τσούκου σύστημα του Otto και κατά την προσωπική μου άποψη ο Sam ο οποίος είναι ένα κλικ καλύτερος από όλους αλλά ένα κλικ κατώτερος σε πάθος και όρεξη παίχτης. Είναι λίγο πιο δυναμικός από τον Maresca ο οποίος πλέον είναι η μονάδα μέτρησης του απαθούς παίχτη. Ας πούμε ότι ο πάντα φιλότιμος Χαριστέας είναι 7,8 Maresca, o Κάρα είναι 8,2 Maresca, ο παλιός Στολτίδης 9 Maresca και ο Sam είναι 1,3 Maresca για να καταλάβετε καλύτερα την κλίμακα Maresca. Πιθανότητες θα έχουμε μέχρι και το πρώτο ματς. Αν χάσουμε τελειώσαμε και πάμε παραλία. Αν κερδίσουμε το πουλί μας θα ανατσουτσουρώσει από χαρά καθώς με μία ισοπαλία θα είμαστε στην επόμενη φάση και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξεχάσουμε την μιζέρια μας και να αποδείξουμε για άλλη μια φορά πως όσα και να χρωστάμε, όσο λαμόγια και να είμαστε και όσο και να μας υποτιμάνε ότι…. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΒΑΡΙΑ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΩΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ!!Αντε και σε κάνα μήνα τα λέμε όλοι Ομόνοια και Σύνταγμα να καεί η πλάση.

Παιχνίδια:
1η Αργεντινή-Νιγηρία 1
Ν Κορέα-Ελλάδα 1\2
2η Ελλάδα-Νιγηρία 2
Αργεντινή-Ν Κορέα 1
3η Νιγηρία-Ν Κορέα 2
Ελλάδα –Αργεντινή χ\2

Συμπέρασμα: Η λογική είναι εναντίον μας όπως ακριβώς ήταν το 2004 αντίθετα με το Euro του 08 όπου πολλοί περιμένανε να περάσουμε δια περιπάτου την Σουηδία και Ρωσία. Η Ν Κορέα είναι πλέον πιο έμπειρη ενώ η Νιγηρία δείχνει πιο σοβαρή από ποτέ και ας μην έχει παιχταράδες του παρελθόντος. Στο πρώτο μας ματς θα κριθούν όλα. Αν κερδίσουμε και κερδίσει και η Αργεντινή όλα βαίνουν καλώς. Θα βαίνουν πολύ καλώς εάν η Αργεντινή καπαρώσει την πρώτη θέση μέχρι το ματς με την Εθνική μας. Εκεί θα ξεκουράσει του παιχταράδες ο Maradona και θα βάλει κάτι jonas brothers και Di Maria για να καεί το πελεκούδι. Όχι ότι βέβαια αυτοί είναι χειρότεροι από Τζιώλη και Χαριστέα αλλά όπως και να το κάνουμε θες να προκριθείς και οι άλλοι θέλουν απλά να ξεμουδιάσουν. Άμα αποκλειστείς είσαι και πολύ μαλακας αδερφέ μου!

Εκτίμηση: Πρώτη εάν δεν τα κάνει χάλια ο Diego θα βγει η Αργεντινή. Ακόμα και χωρίς προπονητή αυτή η ομάδα διαθέτει υλικό που τσακίζει κώλους. Η δεύτερη θέση ανήκει σε όλους αναλόγως την τύχη που θα έχουν μαζί τους. Βάση αξίας θα έδινα ένα ελαφρύ προβάδισμα στους Κορεάτες αλλά κάνεις δεν πρέπει να ξεχνάει πως όταν ο Otto γεννήθηκε έβρεχε κωλοφαρδία και ίσως το αστέρι του Ρεχακλή μας οδηγήσει για άλλη μια φορά στην ποδοσφαιρική Βηθλεέμ. Το ξέρω το τελευταίο γάμησε…

Υ.Γ Τα επόμενα άρθρα θα είναι μικρότερα γιατί μου βγήκε η παναγία για αυτό εδώ.

1 σχόλιο: