By keratos (ναι ο πασίγνωστος αντιγραφέας του Mikeius)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Γ΄¨ομιλος!


Ο τρίτος όμιλος μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως ο πιο αδιάφορος και βαρετός όμιλος εβα! Με κολοσσιαίο φαβορί την Αγγλία που θα περνούσε με τέρμα τον 47 χρόνο Seaman και άλλες τρεις ομάδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα οι προβλέψεις εδώ παραείναι εύκολες. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να πω πως το παιχνίδι μεταξύ Ηνωμένων πολιτειών και Αγγλίας θεωρείτε το πιο επικίνδυνο για τρομοκρατική επίθεση. Βέβαια οι Νοτιοαφρικανοί κάνουν ότι μπορούν με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ότι δεν σκοτώθηκε κανείς στην προσπάθεια του να δει το φιλικό μεταξύ Νιγηρίας και Β Κορέας πράγμα αρκετά ελπιδοφόρο αν αναλογιστούμε ότι σχεδόν οι μισοί φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν μπαίνοντας στο γήπεδο. Whateva!!

Γ ¨Όμιλος: Αγγλία, USA, Αλγερία, Σλοβενία

Αγγλία: Τα λιοντάρια θα προσπαθήσουν σε άλλη μια διοργάνωση να τινάξουν από πάνω τους τα απίστευτα κόμπλεξ του και την αδιανόητη in bad mood ψυχολογία τους. Συνηθίζουν να ξεκινάνε κάθε Mundial ως η πιο καρακιτς ομάδα που κάνει τους Kiss και τον Boy George κιτσαριά του κώλου, καθώς φέρνουν μαζί του 10 υπερωκεάνια με θερμαντικές κρέμες 50 πλοία με μασέρ, 30 τανκς για να αντιμετωπίζουν τα έντομα που θα ενοχλούν τους παίχτες, 100 τριαξονικά με κουνουπιέρες και αντικουνουπικά και δικούς τους διαδρόμους και όργανα γυμναστικής γιατί όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι να τρέχεις σε αγγλικό διάδρομο και αλλιώς σε Νοτιοαφρικάνικο. Τς τς η πάνε να πάρουνε το Mundial ή κλάνουνε οι τύποι. ¨Όπως και να έχει οι τύποι στηρίζουν τις ελπίδες τους στα κέφια του Rooney ο οποίος έκανε μεγάλη χρονιά και ελπίζουν να δουν τα καμάρια τους (Gerrard, Lampart, Terry) να παίζουν κάποια στιγμή μπάλα φορώντας τα άσπρα της Αγγλίας και όχι τις στολές των ομάδων στις οποίες περνάνε ζωή και κότα. Προφανώς είναι φαβορί να τερματίσουν πρώτοι και ειδικά σε τέτοιον όμιλο παρωδία θα είναι ακόμα πιο εύκολο. Το μεγάλο κρίμα για όσους αγαπάμε την μπάλα είναι η απουσία του Owen με τον οποίο μεγαλώσαμε ελπίζοντας πως θα γίνει ο μεγαλύτερος επιθετικός που έχει αναδείξει η Αγγλία. Δεν έγινε και για την ακρίβεια δεν έφτασε ποτέ ούτε κοντά αλλά παρέμεινε συμπαθής και όλοι στυλώνουμε τον κώλο μας όταν βλέπουμε το goal εναντίον της Αργεντινής το 98.

http://www.youtube.com/watch?v=51AHO2Ufaho

USA: Πολλοί θα πείτε πως είμαι υπερβολικός που θεωρώ την Αμερική χάλια ομάδα καθώς έδειξε πολύ καλά στοιχεία πέρσι και έχει ελπίδες να περάσει. Ε βέβαια έχει ελπίδες να περάσει αφού στον όμιλο βρίσκεται ο Raffic και το κακό συναπάντημα της Σλοβενίας. Μεταξύ μας όμως οι Ηνωμένες πολιτείες δεν έχουν τίποτε το ιδιαίτερο. Με επιθετικό τον επιεικώς ΑΜΠΑΛΟ Altidore που έκανε και όνομα μην χέσω με κάτι παρτα βάλτα goal από τον Donovan και με μεσαία γραμμή στην οποία δεσπόζει ο γιός! Του προπονητή εγώ το μόνο που έχω να πω είναι πως οι Πολιτείες θα πρέπει να κάνουν άγαλμα στην θεά τύχη που τους έβαλε να παίξουν με τα άλλα δύο κουλάδια. Βέβαια έχουν και κάποια καλά στοιχεία όπως ο προπονητής τους που το κατέχει το θέμα η τα δύο center back που θυμίζουν λοχαγούς από το Mortal combat και νομίζεις πως μόλις γύρισαν από το Ιράκ. Οι Demerit και Onyewo είναι δυναμικοί αμυντικοί ενώ και η παρουσία του παιχταρά Donovan και του καλούλι Dempsey θα δώσουν λίγη αξιοπρέπεια στην Αμερικα.

Αλγερία: Μην το ψάχνετε. Ο μόνος παίχτης που γνωρίζετε είναι ο Raffic Djebbour της ΑΕΚ. ¨Ολοι οι άλλοι είναι παντελώς άγνωστοι εκτος αν είστε μανιακοί fans της πρώτης κατηγορίας της Αλγερίας ή της Γ ΕΠΣΑ Γαλλίας. Το καλό για αυτήν την ομάδα είναι το ότι κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς μπορεί να κάνει ή πως παίζει και έτσι έχει την ευκαιρία της με full άμυνα να κλέψει κανα αποτέλεσμα αλλά μεταξύ μας αν δεν τερματίσει 4η τότε θα είναι για πολλά γέλια οι Σλοβένοι.

Σλοβενία: Καλά μην νομίζετε βέβαια πως υπάρχει και μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τελευταίων ομάδων. Οι Σλοβένοι σαν Ευρωπαϊκή ομάδα που σέβεται τον εαυτό της θεωρεί πως αυτή αξίζει να προκριθεί και πως θα πρέπει να της συμπεριφέρονται σαν να έχει κατακτήσει ήδη 10 Mundial και οι σύλλογοι της σπέρνουνε κάθε χρόνο στο Champions League. Το κοινό των Σλοβάκων με τους Αλγερινούς θα σας εντυπωσιάσει. ¨Ένα από τα «αστέρια» τους παίζει στην Ελλάδα και στην Larissa και είναι ο γνωστός σε όλους μας Alaksantar Radosavljevic ο οποίος σε κανα δυο χρονάκια βέβαια θα είναι μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ όσο και να γελάτε εσείς τώρα. Ομάδα χωρίς χαρακτήρα οι Σλοβένοι θα πέσουν εύκολα η δύσκολα στα χέρια των Αγγλωαμερικάνων και θα ελπίζουν μήπως και η Αλγερία αποδειχτεί τόσο για τα μπάζα όσο φαίνετε. Αφού η Σλοβενία έδειχνε πιο μίζερη και από Ελληνική ταινία του 40΄με τον παιχταρά Zahovits μέσα το 2002 δεν τολμώ να φανταστώ πως θα είναι αυτή με τον Radosavljevic βασικό χαφ. Θα πάρει τον πούλο και δεν θα λείψει και σε κανέναν.

Παιχνίδια:

1η Αγγλία-USA 1

Αλγερία-Σλοβενία 2

2η Σλοβενία-USA x\2

Αγγλία-Αλγερία 1

3η Σλοβενία-Αγγλία 2

USA-Αλγερία 1

Συμπέρασμα: Δεν θα έχουν δύσκολο έργο τα δυο μεγάλα ξαδέρφια να καθαρίσουν τον όμιλο με την Αγγλία να πατάει πόδι στην κορυφή και την USA να ακολουθεί. Το θέμα είναι βέβαια να τους αφήσουν οι τρομοκράτες να τα παίξουν τα ματς γιατί εάν οι απειλές υλοποιηθούν δεν θα υπάρξει 2ο και 3ο ματς για αυτές τις δύο. Οι άλλοι δύο διεκδικητές θα πάνε από εκεί που ήρθαν, τσάμπα το ταξίδι και τα εισιτήρια…

Εκτίμηση: Ε τα είπα από πάνω..Επαναλαμβάνομαι που επαναλαμβάνομαι μην το κάνω και τέχνη… Αγγλία 1η USA 2η και καλά σαράντα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου